Най-добрият български тенисист Григор Димитров получи много тежък съперник за старт на

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров получи много тежък съперник за старт на
Коментари Харесай

Григор Димитров открива US Open срещу бивш победител в турнира

Най-добрият български тенисист  Григор Димитров  получи доста тежък противник за старт на последния за годината шампионат от Големия шлем - US Open. Световният №8, който загуби доста точки с ранното си проваляне в Синсинати, ще би трябвало да се изправи против Стан Вавринка - победител в конкуренцията от 2016 година, и нформира Sportlive.bg .

Двамата се изправиха един против различен и на Уимбълдън, и то още веднъж в мач от първия кръг в шампионата на трева. Тогава Димитров завоюва с 6:1 първия сет, само че загуби два следващи тайбрека от швейцарския си противник, а в 4-ата част от стъпи с 4:6. Самият Вавринка усъвършенства доста формата си от началото на сезона, а в Синсинати стигна до четвъртфинал, където отпадна от Роджър Федерер.

 

При триумф над Вавринка Димитров ще се изправи против квалификант във 2-и кръг, само че в трети кръг следва евентуална борба Милош Раонич, който е подложен под №25.

 

В същата четвъртина се намира Хуан Мартин Дел Потро, както и завръщащият се в тура Анди Мъри. Именно те могат да се изправят един против различен в мач от 3-ия кръг на шампионата.

 
View image on Twitter
 View image on Twitter
През предишния сезон Димитров отпадна във втория кръг на шампионата от Рублев след загуба в три сета. След това последва мощно показване от негова страна до края на акцията, печелейки Финалния Мастърс в Лондон. Тази година обаче класирането му за тази конкуренция е доста мъчно и той би трябвало да се надява на мощно показване в Ню Йорк, с цел да има късмет да се приближи до топ 8 на състезателите през тази година. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР